Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
dinsdag 26 april 2016

Informatiebijeenkomsten op 11, 12 en 19 mei

Wendy van der Meulen

De werkzaamheden voor het vernieuwen van de Amstelveenlijn staan gepland in 2018 t/m 2020 en hebben gevolgen voor het openbaar vervoer tussen Amstelveen Westwijk en station Amsterdam Zuid. Zo zal (een deel van) lijn 51 tijdens de werkzaamheden niet meer
rijden en worden vervangen door bussen. Wat verandert er nog meer in deze periode? Wat betekent dit voor u? En wat vindt u ervan? We gaan hierover graag met u in gesprek tijdens onze informatiebijeenkomsten.

Drie data, drie locaties

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op drie data, steeds op een andere locatie. We nodigen u van harte uit om langs te komen. U kunt kiezen uit:

  • Woensdag 11 mei, 19.00 – 21.00 uur, Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Amstelveen.
  • Donderdag 12 mei, 19.00 – 21.00 uur, Ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3, Amstelveen.
  • Donderdag 19 mei, 19.00 – 21.00 uur, Wijkontmoetingscentrum Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, Amsterdam.

U hoeft zich niet aan te melden. Kom gewoon langs wanneer het u het beste uitkomt.

In één avond op de hoogte

Wat kunt u zoal verwachten op deze informatiebijeenkomsten? Meer details over het tijdelijk openbaarvervoersplan zoals de route en haltes van de tijdelijke busdienst die nodig is ter vervanging van lijn 51. Maar ook de definitieve ontwerpen van het Beeldkwaliteitsplan van de drie ongelijkvloerse kruispunten en bijbehorende haltes. En uiteraard kunt u ook met al uw andere vragen over de Amstelveenlijn terecht bij de aanwezige deskundigen van de Stadsregio Amsterdam, GVB en gemeenten Amstelveen en Amsterdam. We verwelkomen u graag!

Alle gepresenteerde informatie van de informatiebijeenkomsten wordt ook op de website geplaatst.

De hoofdlijnen van het tijdelijk openbaarvervoersplan kunt u alvast lezen in het artikel Openbaar vervoer tijdens bouw: hoofdlijnen bekend.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

31 mei 2016 | 08:47

Rik

@Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
dank Wendy, ik heb het gezien.
groet

reageer op Rik
26 mei 2016 | 14:06

Martijn Roos

Ik zie er nog niets op staan. Jullie moeten het echt up to date houden! Die documenten verslag had al meteen na 19 mei hier geplaatst moeten zijn! Mensen zitten op informatie te wachten en of de presentatie’s, van de 3 gehouden avonden. Ik hoop dat het gaat werken mijn actieve schrijven Wendy van der Meulen!

reageer op Martijn Roos
27 mei 2016 | 11:09

Wendy

@Martijn Roos: Tijdens de bijeenkomsten had ik al bij je aangegeven dat het deze week op de site zou komen en zojuist heb ik het artikel gepubliceerd. Het was even een ´bevalling´ met alle bijlagen die geschikt gemaakt moesten worden voor de site (vooral qua MB´s), maar zo is het compleet.

reageer op Wendy
25 mei 2016 | 23:32

Martijn Roos

Okay, ik ben benieuwd Wendy.

Groetjes,
Martijn

reageer op Martijn Roos
25 mei 2016 | 08:45

Martijn Roos

Goede morgen Wendy,

Worden vandaag hopelijk de pouwerpoint presentatie’s hier geplaatst? Van de afgelopen info avonden.

Groet,
Martijn Roos

reageer op Martijn Roos
25 mei 2016 | 09:06

Wendy

@Martijn Roos: Goedemorgen Martijn! Ik streef ernaar om morgen het artikel met al het vertoonde materiaal online te zetten.

reageer op Wendy
19 mei 2016 | 19:10

Rik

Hallo,

Helaas kon ik er vanavond niet bij zijn. Is het mogelijk dat ik de bijeenkomst ergens terug kan zien? Of een samenvatting kan terug lezen. Ben namelijk wel erg geintresseerd als bewoner. Komen er in de nabije toekomst nog meer van dit soort bijeenkomsten?
Groet

reageer op Rik
20 mei 2016 | 16:46

Wendy

@Rik: Volgende week komt er een artikel op de site over deze bijeenkomsten, tevens voorzien van het materiaal wat we daar gepresenteerd hebben. We hebben in mei drie informatiebijeenkomsten georganiseerd, dus op heel korte termijn zijn er even geen bijeenkomsten. Maar het zou wel kunnen dat we meer richting het eind van het jaar wederom een aantal van deze avonden organiseren. Los van dit soort bijeenkomsten, we komen ook graag op uitnodiging langs om aan een groep te presenteren zoals bijvoorbeeld bij vergaderingen van wijkplatforms. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het project? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief via info@amstelveenlijn.nl.

reageer op Wendy
4 mei 2016 | 17:39

Alain

@Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
Then we wait! Dank voor de terugkoppeling;

reageer op Alain
4 mei 2016 | 08:06

Alain

@Wendy van der Meulen, Amstelveenlijn
Ere wie ere toekomt: de wethouder van Amstelveen zag het als eerste. En was niet blij 😉
Is al bekend wanneer dit vervoerplan in de openbaarheid verschijnt?

reageer op Alain
4 mei 2016 | 17:38

Wendy

@Alain: Nee, blij was/is hij zeker niet. GVB start medio mei een consultatieronde voor het vervoerplan, maar wanneer en voor wie precies is ons ook nog niet duidelijk.

reageer op Wendy
2 mei 2016 | 17:06

Alain

Ik zie dat ook de rechtstreekse verbinding die tram 5 biedt tussen Amstelveen en Amsterdam CS niet zo in beton gegoten is als men wel dacht.

Een storm in een glas water? Of wordt serieus overwogen tram 5 naar een ander noordelijk eindpunt te sturen?

reageer op Alain
3 mei 2016 | 16:37

Wendy

@Alain: Dat heb jij goed gezien. GVB is bezig met het vervoerplan Noord/Zuidlijn en daarin wordt inderdaad gesproken over een mogelijke andere route voor lijn 5.

reageer op Wendy
Wil u dit artikel delen?