Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

College B en W Amstelveen akkoord met bestemmingsplannen

Wendy van der Meulen | dinsdag 24 mei 2016
Wendy

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen heeft 17 mei akkoord gegeven op de gewijzigde bestemmingsplannen voor de vernieuwing van de Amstelveenlijn: één voor de bouw van drie ongelijkvloerse kruispunten op de Beneluxbaan en één voor een nieuw opstelterrein in de Legmeerpolder. Op dinsdag 31 mei worden deze plannen behandeld in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur en op woensdag 15 juni in de gemeenteraad.

Vanaf 24 december 2015 hebben de ontwerpbestemmingsplannen zes weken ter inzage gelegen. In deze periode konden omwonenden en andere belanghebbenden een zienswijze indienen. Na verwerking van de ingediende zienswijzen, die met name gingen over de kruising bij de Sportlaan en het groen rondom de Amstelveenlijn, zijn de bestemmingsplannen verder ingevuld. Het college heeft nu besloten de bestemmingsplannen ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. In een zogenaamde Nota van Beantwoording wordt op elke ingediende zienswijze een antwoord gegeven. Naast de bestemmingsplannen heeft het college ook akkoord gegeven op de hogere grenswaarde voor geluid dat voortvloeit uit beide bestemmingsplannen.

Mogelijkheid tot inspraak bij raadscommissie

Het is de taak van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur om dit onderwerp voor de vergadering van de gemeenteraad voor te bereiden. Ze verzamelt alle informatie en argumenten, inclusief die van bewoners. Burgers, bedrijven en instellingen kunnen inspreken bij een raadscommissie en zo laten weten wat ze ervan vinden. In de raadscommissie worden vervolgens de politieke standpunten uitgewisseld en wordt beslist of het onderwerp door gaat naar de gemeenteraad. De raadscommissie vergadert dinsdag 31 mei. Als u erbij wilt zijn en wilt inspreken, moet u zich aanmelden.

Gemeenteraad neemt het definitieve besluit

In de gemeenteraad van woensdag 15 juni wordt vervolgens het onderwerp nogmaals besproken en worden politieke standpunten uitgewisseld. Daarna wordt een besluit genomen.Het is dus de gemeenteraad die een besluit neemt over de definitieve bestemmingsplannen van de Amstelveenlijn. Bij de raad zelf kan niet meer worden ingesproken. Na het besluit worden de definitieve bestemmingsplannen gepubliceerd. Hierop kan geen bezwaar worden gemaakt bij de gemeente. Wie nu nog bezwaar wil maken, kan dit alleen nog maar doen via de Raad van State.

Meer informatie

De vergaderstukken van de raadscommissie van 31 mei vindt u hier.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?