Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Regioraad besluit positief over vernieuwing Amstelveenlijn

Wendy van der Meulen | woensdag 16 december 2015
Wendy

De Regioraad van de Stadsregio Amsterdam heeft dinsdag 15 december een positief besluit genomen over de vernieuwingsplannen van de Amstelveenlijn. Het zogenaamde Uitvoeringsbesluit. Wat betekent dit besluit?

Start realisatiefase

Het Uitvoeringsbesluit vormt het startschot om écht aan de slag te gaan met de vernieuwing. In 2016 en 2017 vindt de aanbesteding plaats (het kiezen van een aannemer) en wordt de uitvoering van het werk voorbereid. De voorbereidende werkzaamheden starten in 2017 en in 2018 starten de bouwwerkzaamheden. De nieuwe trams komen vanaf begin 2020 aan. En de vernieuwde Amstelveenlijn gaat eind 2020 in gebruik.

Budget beschikbaar

Het Uitvoeringsbesluit zorgt er ook voor dat het gereserveerde budget van € 213,75 miljoen van de Stadsregio Amsterdam (vanuit de BDU – Brede doeluitkering verkeer en vervoer) en de financiële bijdrage van € 75 miljoen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu beschikbaar komen. De vernieuwing van de Amstelveenlijn kost in totaal € 300 miljoen.

De stukken die horen bij het Uitvoeringsbesluit zijn te vinden op de website van de Stadsregio Amsterdam (documenten A-4a t/m A-4g).

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
16 december 2015 | 14:05

Meenakshi pawar

Don’t stop this metro 51 from Amstelveen

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?