Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English 日本語
Foto bij
donderdag 23 augustus 2018

Omgevingsmanager Fieke Uitentuis : Ik ga voor ‘Mooi project, ga zo door’.

Aan de vernieuwing van de Amstelveenlijn werken heel veel mensen, in de buitenlucht en achter de schermen. Onze serie ‘Langs de lijn’ geeft die harde werkers een gezicht. Wie zijn zij? Wat beweegt hen? En wat doen zij buiten werktijd? Deze keer: Fieke Uitentuis, omgevingsmanager bij VITAL.

Hoofdaannemer VITAL gaat vanaf september aan de slag met de vernieuwing van de Amstelveenlijn. Een van de circa honderd medewerkers in het kantoor aan de Bovenkerkerweg is omgevingsmanager Fieke Uitentuis. “Mijn voornaamste werk is het uitwisselen van informatie. Ik heb contact met de gemeenten Amstelveen en Amsterdam, met bewoners, bedrijven, scholen, zorginstellingen, met het Projectteam Amstelveenlijn, en binnen VITAL met mijn collega’s, zoals de ontwerpers, de financiële mensen en de uitvoerders. Ik moet weten waar al die mensen mee bezig zijn en wat voor effect zij hebben op het project. Zo haal ik de juiste informatie naar boven, die ik vervolgens kan delen in het contact dat ik heb met alle partijen.”

Fieke (29) zit op haar plek, want ze vindt het raakvlak tussen bedrijfsleven en maatschappij erg interessant. “Dat wist ik al snel en ik heb daarom zowel bedrijfskunde als politicologie gestudeerd. In een infraproject als de Amstelveenlijn sta je midden in de maatschappij, met allerlei belangen die soms loodrecht op elkaar staan, bijvoorbeeld bouwen in een drukke wijk. Maar als je begrip hebt voor beide kanten is er meestal een middenweg. Niet dat dat altijd lukt, maar ik streef er wel naar. Mijn doel is dat iedereen zegt: ‘Mooi project, ga zo door’.”

Gevraagd naar haar bijzondere achternaam, vertelt Fieke dat het één familie betreft, met een historie in de kaasmakerij. “Mijn verre achteroom Jan is daar in de Beemster nog altijd mee bezig. Hij maakt de traditionele Noordhollandse messekleverkaas. En misschien is het een broodje aap-verhaal, maar in de familie wordt gezegd dat men ooit op het dak van een boerderij de achternaam wilde plaatsen, en er toen niet genoeg dakpannen waren, en het besluit viel om de ‘h’ te laten vallen!”

Voor Fieke zelf is ‘thuis’ Rotterdam, met haar echtgenoot Ernst. In de vrije uurtjes sport ze graag, in de zomer op de racefiets en in de winter op de schaats. “En op een ideale zaterdag vind ik het leuk om uitgebreid te koken voor vrienden of familie.”

Lees ook het interview met Fieke in het magazine van Amstelveen InZicht.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit artikel delen?