Home Over het project Werkzaamheden en planning Archief & Zoeken Contact English
Afbeelding

Werkzaamheden voor graven proefsleuven Nuon Warmte

Wendy van der Meulen | woensdag 1 februari 2017
Wendy

Om de kruispunten Zonnestein en Kronenburg ongelijkvloers te kunnen maken tijdens het vernieuwen van de Amstelveenlijn is het noodzakelijk dat de warmteleidingen van Nuon Warmte worden verlegd. Om een duidelijk beeld te kunnen vormen van de situatie onder de grond, worden er proefsleuven gegraven.

Wat gaat er gebeuren?

Van maandag 6 februari t/m vrijdag 10 februari 2017 graaft DBK Engineering en Advies in opdracht van Nuon Warmte in totaal 12 proefsleuven in de omgeving van de kruispunten Zonnestein en Kronenburg. De precieze graaflocaties zijn te vinden op onderstaande plattegronden.

Wat merkt de omgeving ervan?

De graaflocaties liggen dusdanig in het groen dat we verwachten dat de omgeving zeer beperkt tot geen hinder van deze werkzaamheden zullen ondervinden. Er zijn ook geen wegafzettingen nodig. Wel zou er bij de locatie Rembrandtweg wat hinder kunnen zijn voor fietsers en voetgangers. Per sleuf duren de werkzaamheden gemiddeld ongeveer vier uur (dit kan langer of korter zijn, afhankelijk van lengte en locatie). Daarna gaat de sleuf weer dicht. De werkzaamheden vinden overdag plaats en worden uitgevoerd met een kleine graafmachine en/of handmatig.

Meer voorbereidende werkzaamheden, ook bij Sportlaan

In de periode 20 februari t/m 15 maart wordt ook het eerste groen gesnoeid/verwijderd voor het verleggen van de kabels en leidingen. Dit zal ook bij het kruispunt Sportlaan het geval zijn. Uiterlijk één week van tevoren ontvangen omwonenden meer informatie over deze werkzaamheden en wat dit mogelijk voor hen betekent. Daarnaast zijn de grasvelden tussen de Beneluxbaan en de Biesbosch en tussen de Rembrandtweg en de Eleanor Rooseveltlaan 73 t/m 113 aangewezen als locaties voor het compenseren van waterberging. Als we zover zijn, leggen we het ontwerp hiervan graag aan de omwonenden voor tijdens een informatiebijeenkomst. Uiteraard communiceren we over al deze zaken ook op onze website.

Nog vragen?

Bij omwonenden van de graaflocaties hebben we informatiebrieven inclusief plattegronden (zie hieronder) bezorgd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ze onderaan dit artikel stellen. U kunt ons ook bereiken via info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar).

Eerdere artikelen over proefsleuven

Documenten

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.
Wil u dit bericht delen?